Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@16:54:52 GMT

زنی با صبر و سکوت در خانه‌ای به پهنای جهان

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۱۵۵۲۸

زنی با صبر و سکوت در خانه‌ای به پهنای جهان

زنانی بوده و هستند که همواره ایستاده در برابر سخت‌ترین شرایط زندگی، سرخم نکرده و استوار زیسته‌اند. اما همیشه پنهان و ناشناس؛ آن چنان که ما نیز در به فراموشی سپردنشان، سخت گنهکاریم.
چند زن را می شناسید که شوهرشان ۲۴ ساعت شبانه روز، برای حل و فصل کار مردم محروم و مسائل اجتماعی و جهانی، در سفرهای پیاپی، مهاجر باشند و زن برای همه این سفرها، حتی یک بار هم، خم به ابرو نیاورده باشد؟
چند زن را می شناسید که شوهرشان در قامت رهبری اجتماعی، هر روز صبح در دل جنگ، از خانه بیرون برود و شب ها در فرو ریزش گلوله ها به خانه برگردد و زن، همچنان استوار و بردبار به کارِ خانه و تربیت فرزندان برسد؟
کدام رهبر دینی و اجتماعی را می‌شناسید که درِ خانه‌ی شخصی‌اش، ۲۴ ساعته روی همه‌ی مردم باز باشد و حتی افرادی ساعت دو نصف شب هم بیایند و زنگ خانه را بزنند و بانوی خانه، نه‌ تنها اعتراض نکند، بلکه با روی باز از میهمانان پذیرایی کند؟!
چند زن را می شناسید که ناگهان مرد خانه‌شان، ناپدید و ربوده شود و این هنگامه‌ای تازه را در زندگی برای آن «زن» رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..
او تمام عمرش در هجرت گذشت و همچنان بردبار، بیش از چهل سال انتظار کشید تا شاید مرد خانه‌اش برگردد و دست آخر با چشمانی منتظر، دل به ملکوت بسپارد. 
***
بانو «پروین خلیلی»، همسر «امام موسی صدر» به نام «ام صدری» مشهور است و همگان در یک سخن، مشترک اند که او زنی بود: ایستاده در سکوت و صبر، بردبار با روحی پیوسته در امید و انتظار، در خانه ای که همچنان به پهنای جهان در آن خبر نهفته است... 
او خودش درباره همراهی با آقا«سید موسی صدر» در کتاب هفت روایت خصوصی گفته است: « آقاموسی همیشه چیزهای خیلی مهم‌تری برای فکر کردن داشت. او آدم بزرگی بود که برای کارهای بزرگ ساخته شده بود. زندگی‌اش را سر آن‌ها گذاشته بود و من باید هر کاری می‌کردم تا طی این راه برای او آسان‌تر شود.» غزل عاشقانه‌ امام موسی صدر برای همسرش/ عکس دستخط
***
اما این نوشته‌های ما همه، خیلی خیلی کوتاه و گذرا هستند و گویای ابعاد خانه ای به پهنای جهان نیستند...
زن، همچنان در همه‌ی آن هزاران شبِ سپری شده در سکوت و انتظار، باید خانه ای به وسعت یک جهان را اداره می کرد و مهمتر از همه تربیت فرزندانی اثرگذار در صحنه اجتماعی را همواره به دوش می کشید.
او در دو صحنه از زندگی، در برابر سختی های زمانه ایستاد. یکی زمانه ای همراه با «آقا موسی» و دیگری، زمانه ای چشم به راه «آقا موسی». در این میانه و مهمتر از همه ی آن رخدادها، فرزندان خانه اند که حالا هم‌نفس پدر و دست پرورده تربیت این مادر گرانقدراند. فرزندانی که امروز هر کدام‌شان در صحنه ای و سرزمینی و به صورتی اثرگذارند و جهانِ شکفته ای از خانه «آقاموسی و ام صدری» را برای «انسان زیستن»، به دوش می کشند.  
***
... و اینک «ام صدری»، در صدر آسمان نشسته است. 
در گذر از سال ها، زندگی در هجرت و همدلی و همراهی با یک رهبر بزرگ،
با سپری کردن همه سختی های روزگاری در اوج مبارزه برای آزادی و ایمان،
در کنار همه دشواری های همراهی با یک روحانی بیدار و همیشه در صحنه ی مردم محروم و نیازمند نان و اندیشه...
در اوج سختی های زیستن در سرزمینی همواره دچار جنگ و جهل...
در انتظار چهل و سه سال بازگشت همسری ربوده شده،
با تحمل همه این سختی ها،
اینک بانو «پروین خلیلی»، درخشان و قهرمانِ صحنه زندگی است. او را نه «نشسته»، بلکه باید بانویی«ایستاده» در «خانه»ای به پهنای «جهان» دانست.

یادداشت‌های تولید شده در خبرآنلاین، پاسداشت کوچکی ست همراه با هفت روز سوگواری خانواده محترم صدر و گامی مختصر برای شناساندن آن بانوی بزرگ. به امید تلاش هایی جدی تر برای شناخته شدنش.
فهرست این یادداشت ها به شرح زیر تقدیم شده است:

دینا المولی| زنی استوار در برابر همه سال‌های سخت زندگی

رَنا اسماعیل| او به فقیر و وزیر یکسان احترام می‌گذاشت

فاطمه صدرعاملی| بانوی همیشه مُنتظر و نامه‌ای منتشر نشده از همسر امام موسی صدر

فرشته اعرابی| زنی منظم و همواره در سکوت، صداقت و صبوری

فخرالسادات محتشمی پور| نیاز به شناختن و شناساندن سبک زندگی بانو پروین خلیلی

انسیه خزعلی| همراه و هم‌سنگر مجاهدت‌های امام موسی صدر

إنشاد مرتضی| بعد از هزاران شب انتظار، در سکوت پر کشید

ملیحه صدر| شما رفتید و «مادر» را با خود بردید

حبیبه جعفریان| یکی از همان زن‌هایی که پشت سر یک مرد بزرگ پنهان‌اند

مهدیه پالیزبان| چراغ خانه آقاسید موسی

عکسی خصوصی از خانه و خانواده امام موسی صدر
از سمت چپ: امام موسی صدر- مرحوم آیت الله سیدمحمدباقر طباطبایی - مرحوم صدیقه صدر - ملیحه صدر - بانو پروین خلیلی- حورا صدر- زنده یاد دکتر صادق طباطبایی

دیگر گزارش ها از مراسم تشییع و پیام های تسلیت برای درگذشت این بانوی گرانقدر را در خبرآنلاین بخوانید:
پیام تسلیت رئیس جمهور به مناسبت درگذشت همسر امام موسی صدر
خاکسپاری پیکر بانو خلیلی در خانه ابدی/ صور در شور انبوه مردم سوگوار/ عکس
بانویی شجاع و مقاوم که ۴۳ سال چشم انتظار همسرش ماند
بانویی مقاوم که نوه مرجع تقلید مدافع مشروطه بود
تصاویر | مراسم تشییع پیکر همسر امام موسی صدر در لبنان
پیام ۴۰ تن از استادان و فضلای حوزه علمیه قم برای درگذشت بانو پروین خلیلی
سید حسن خمینی و سید هادی خامنه‌ای پیام تسلیت صادر کردند
پیام تسلیت خانواده شریعتی برای درگذشت همسر امام موسی صدر
پخش زنده مراسم تشییع پیکر همسر امام موسی صدر هم اکنون از لبنان
همسر امام موسی صدر درگذشت

یاد بانو پروین خلیلی گرامی و روحش در ملکوت، میهمان آل الله باد

/6262

کد خبر 1561614

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سید موسی صدر امام موسی صدر لبنان خانواده زنان نخبگان تربیت کودکان آموزش همسر امام موسی صدر بانو پروین خلیلی خانه ای سختی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۵۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «ادب زندگی» منتشر شد

کتاب «ادب زندگی (خلاصه کتاب حلیة المتقین علامه مجلسی)» اثر محسن معینی در ۲۶۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

ادب برترین اخلاق، شرافت، و میراث و هم‌نشین شمرده می‌شود و مایه کمال، ارزشمندی و زینت، و نشان خرد آدمی است. کتاب حلیة المتقین آمیزه‌ای از اخلاق، احکام، اذکار و ادعیه و درمان به همراه داستان‌های دلنشین با محوریت آداب اسلامی است؛ کتابی دربردارنده آداب خوراک، پوشاک، مسکن، خواب، سفر، ازدواج و فرزندآوری و تربیت فرزند و آموزه‌های طبی.

اثر حاضر بر آن است مطالب ارزشمند «حلیة المتقین» را با عباراتی کوتاه‌تر و دسته‌بندی روشن‌تر ارائه کند و مدعی است که با حجم اندک خود، عمده مطالب آن را در بر دارد.

ساختار اثر

این کتاب در ۱۴ باب تألیف شده است؛ باب اول با عنوان «آداب لباس و کفش» فضیلت آراستگی، لباس‌های حرام و رنگ‌های مستحب و مکروه برای لباس را بررسی کرده و حکم لباس کفار و لباس جنس مخالف، آداب لباس نو و رنگ انواع کفش را مورد تأکید قرار داده است.

باب دوم با عنوان «آراستن و زیورآلات» انگشتر و دست و انگشتان مناسب برای آن، فضیلت عقیق و سفارش ۵ نگین برای مؤمنان را شرح داده و زیور طلا، نگاه در آینه و کیفیت خضاب را تبیین کرده است.

«آداب خوردن و آشامیدن» عنوان سومین باب از کتاب حاضر است که در آن ظروف ممنوع، آداب و اوقات غذا خوردن و آداب پس از غذا بررسی شده و فواید دانه‌ها، سبزی‌ها و میوه‌ها، فضیلت و آداب میهمانی و آداب آب خوردن به رشته تحریر درآمده است.

نویسنده در باب چهارم با عنوان «ازدواج، خانواده و تربیت فرزند» فضیلت ازدواج و نهی از رهبانیت، آداب ازدواج و نماز و دعای زفاف و شب عروسی را بیان کرده و دوران بارداری، ولادت و نام‌گذاری، شیر دادن و تربیت فرزند و حقوق والدین را شرح داده است.

پنجمین باب از این کتاب با عنوان «مسواک، شانه، اصلاح و…» تراشیدن موی سر، محاسن و کندن موی بینی و بازی با ریش را تبیین کرده و ناخن گرفتن، دفن کردن ناخن و آداب شانه کردن را به نگارش درآورده است.

باب ششم با عنوان «بوی خوش و…» ضمن بررسی منشأ گیاهان و اشیای خوشبو، کراهت رد کردن بوی خوش و غالیه، فضیلت و آداب روغن مالیدن بر بدن، روغن بنفشه و آداب بوییدن گل را مورد تاکید قرار داده است.

«حمام و نظافت» عنوان هفتمین باب از کتاب مذکور است که در آن آداب ورود و خروج حمام، شستن سرو بدن و داروی نظافت تشریح شده و فاصله زمانی میان هر دارو کشیدن، برخی آداب نوره کشیدن و غسل‌ها به رشته تحریر در آمده است.

باب هشتم با عنوان «خواب و بیداری، قضای حاجت» اوقات خواب، مکان و آداب خوابیدن و دعا‌های قبل از خواب برای موارد خاص را بررسی کرده و نکاتی درباره خواب راست و دروغ و تعبیر خواب، بیداری شب و آداب قضای حاجت را بیان کرده است.

نویسنده در باب نهم با عنوان «بیماری و داروها» صبر بر بیماری‌ها و ابتلایات، راه‌های درمان عمومی برای تمام بیماری‌ها و ادعیه مشترک امراض با برخی دارو‌های مرکب را شرح داده و امراض درونی، قولنج، بادها، درد معده و سرفه، تعویذات سحر، گزندگان و… و تربت شریف امام حسین (ع) و بعضی ادویه‌ها راه تبیین کرده است.

باب دهم با عنوان «آداب معاشرت» حقوق خویشان، غلامان و کنیزان، دوستی و دوستان و شاد نمودن و برآوردن حوائج مؤمنان را تشریح کرده و حقوق مؤمن غایب، کافر و ناصبی و اعمال حقوق محتضر و میت را بررسی کرده است.

باب یازدهم با عنوان «آداب مجالس» ضمن تبیین مصافحه، معانقه و بوسیدن، طریقه نشستن و وظایف صاحبخانه، آداب مجالست، ذکر خدا در مجالس و مشورت کردن را به رشته تحریر درآورده است.

دوازدهمین باب از کتاب حاضر با عنوان «خانه و آداب ورود و خروج» خانه وسیع، حکم نقاشی و مجسمه و آثار عبادت در خانه و عدم آن را بیان کرده و برخی پرندگان و حیوانات، خرید، ساخت و روشنایی خانه و آداب خارج شدن از خانه و ورود به آن را به نگارش درآورده است.

باب سیزدهم با عنوان «آداب حرکت سواره و پیاده، بازار، تجارت، زراعت و نگهداری چهارپایان» مَرکَب، آداب، ادعیه و اذکار سواری بر مرکب و نکاتی برای راه رفتن را شرح داده و آداب خریدن و نگهداری حیوان، تلاش برای کسب روزی و آداب زرع و کشت را مورد تأکید قرار داده است.

«سفر» عنوان چهاردهمین و آخرین باب از کتاب مذکور است که در آن زمان‌های خوب و بد برای سفر، آداب و ادعیه شروع سفر و رفیقان سفر بیان شده و برخی آداب توقف و حرکت، نکاتی درباره سفر دریایی و آداب اسب تاختن و تیر انداختن مورد بررسی قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد
  • سوگواری شهادت امام صادق (ع) در حرم شاهچراغ
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • امام جمعه کرج: این واداده‌ها چرا در برابر کتک زدن دانشجویان آمریکا سکوت کردند؟
  • کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!